портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Учнівська та студентська молодь Донеччини взяла участь у фіналі конкурсу імені Шевченка

Опубліковано 09 березня 2021 року, 19:11

ІV (фінальний) етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка відбувся у Донецькій області на базі Словʼянського педагогічного ліцею та КЗ «Маріупольський навчально-виховний комплекс «Школа-ліцей № 48». 

У фінальному етапі конкурсу взяли участь  учні 5-11 класів  закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти  закладів вищої освіти усіх форм власності відповідно до гуманітарного та технічного профілів навчання. 

Загальна кількість учасників склала 339 осіб із 13 областей України та м. Київ. Донеччину представили 28 переможців обласного етапу Конкурсу.

Перед початком конкурсу учасники отримали вітальні листи від міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета та уповноваженого із захисту державної мови Тараса Креміня. 

Під час виконання завдань учасники демонстрували власну позицію щодо розуміння творчої спадщини Кобзаря. Результати фінального етапу ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка будуть відомі у квітні.

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

При проведенні Конкурсу було враховано епідемічну ситуацію, пов’язану з поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, чинні нормативно-правові акти й рекомендації Міністерства охорони здоров’я України та Головного санітарного лікаря України з питань протидії пандемії коронавірусу.


Інші новини за темою