портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Донецькій області відбулося засідання Регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти

Опубліковано 02 липня 2021 року, 16:17 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Засідання Регіональної ради професійної (професійно-технічної) освіти відбулося під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної сьогодні, 2 липня.

На засіданні розглядалися питання модернізації та оновлення матеріально-технічної бази закладів професійної (професійно-технічної) освіти та обсяги регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів на 2021 рік у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

Юлія Костюніна зазначила, що серед важливих завдань у галузі професійної освіти є оновлення її змісту, підвищення привабливості, популяризація переваг робітничих професій.

Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева розповіла про основні напрями модернізації закладів. Вона зазначила, що з обласного бюджету у 2020 році на покращення матеріально-технічної бази закладів професійної (професійно-технічної) освіти було виділено 28771,4 тис. грн.

Наприкінці зустрічі присутні обговорили обсяги регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів на 2021 рік у закладах професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти та прийняли рішення розглянути доопрацьовані обсяги на наступному засіданні.

Додатково поінформовано, що в області створено 8 навчально-практичних центрів за галузевим спрямуванням на загальну суму 13 300,0 тис. грн та залучено міжнародних коштів на суму 13 891, 5 тис. грн у рамках Програми «Економічна підтримка Східної України» від USAID на модернізацію обладнання закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Інші новини за темою