портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

В Дружківській міськраді відбулась нарада щодо переваг процесу децентралізації

Опубліковано 25 липня 2018 року, 09:48

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації, відповідно до доручення заступника голови облдержадміністрації, розпочало проведення «Інформаційних днів» з питань впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади.

Так, 24 липня заступник директора департаменту-начальник  управління з впровадження реформ та децентралізації Ірина Фролова провела нараду в Дружківській міській раді, на якій були присутні секретар міської ради Ірина Бучук, заступники міського голови, керівники відділів та структурних підрозділів Дружківської міської ради, голови Райської, Олексієво-Дружківської селищних рад, голова Білокузьминівської сільської ради Костянтинівського району.

В ході наради Ірина Фролова надала роз’яснення щодо переваг процесу децентралізації, розповіла про можливості для розвитку, які отримають об’єднані громади. Крім того, особливу увагу звернула на зміни до законодавства, а саме про спрощену процедуру приєднання до міста обласного значення.

Були розглянуті переваги та ризики для населення сільських рад Костянтинівського району, які за перспективним планом формування територій громад Донецької області входять до складу Дружківської міської об’єднаної територіальної громади.

Секретар міської ради Ірина Бучук зазначила, що місто вже давно готово до об’єднання, а також повідомила про співробітництво та реалізацію багатьох проектів на територіях сільських рад майбутньої громади.

Потім відбувся діалог на найболючіші питання щодо подальшого функціонування закладів освіти та охорони здоров’я, створення прозорого офісу для соціально незахищених верств населення.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою