портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась VІІ обласна науково-практична конференція «Досягнення та виклики національно-патріотичного виховання в регіоні»

Опубліковано 05 листопада 2021 року, 09:00 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Відбулася VІІ обласна науково-практична конференція «Досягнення та виклики національно-патріотичного виховання в регіоні», яка об’єднала викладачів закладів вищої, загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, представників методичних служб і психологів.

Конференція у прямому ефірі транслювалася на YouTube, і до неї долучилося понад 600 освітян Донеччини та представники Івано-Франківської, Київської, Львівської, Луганської областей.

Захід мав на меті узагальнити передові практики національно-патріотичного виховання у регіоні.

У роботі пленарного засідання взяли участь директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева, начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна, начальник Об’єднаного центру цивільно-військового співробітництва штабу ООС Володимир Притула. Спікери презентували досвід співпраці громадських організацій національно-патріотичного спрямування з освітніми закладами, наголосили на важливості та актуальності військово-цивільного співробітництва у цьому напрямку.

Далі робота продовжувалась у п’яти секціях. Учасники висвітили проблематику формування ключових компетентностей щодо володіння державною (рідною) та іноземною мовою в аспекті національно-патріотичного виховання учнів у процесі вивчення української та англійської мови, української літератури, математики, фізичної культури. Також презентовано результати педагогічного досвіду з питань фізичного виховання учнів як складової національно-патріотичного, застосування ефективних підходів та інноваційних технологій до викладання української мови та літератури з метою формування громадянської компетентності, національно-патріотичного виховання на сучасному уроці математики, використання інтерактивних форм і методів навчання на уроках англійської мови як потужного засобу виховання свідомого громадянина України, проєктування життя майбутнього громадянина України на основі історичного досвіду й художньо літературної спадщини.

Під час роботи конференції визначено 28 команд-переможців обласного квесту «Люби і знай свій рідний край» та близько 70 лауреатів та переможців обласного конкурсу візитівок-презентацій закладів освіти різного типу з питань національно-патріотичного виховання.

Інші новини за темою