портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася робоча нарада щодо передачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність

Опубліковано 08 листопада 2021 року, 21:17 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Відбулася робоча нарада щодо передачі з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Донецької області цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

На нараді, що пройшла під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Юлії Костюніної, обговорювався стан передачі закладів професійної освіти з державної у комунальну власність, проблемні питання та подальші кроки для їх вирішення.

Передача закладів професійної (професійно-технічної) освіти з державної у комунальну власність передбачена Законом України «Про державний бюджет на 2016 рік», Указом Президента України від 30.03.2021 «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти».

Мережа закладів професійної (професійно-технічної) освіти Донецької області складає 42 заклади, з яких 33 здійснюють освітній процес. У 20212022 навчальному році у закладах професійної освіти здобувають освіту 10151 особа.

На сьогодні Урядом прийняті рішення щодо передачі у комунальну власність 8 закладів професійної освіти Донецької області, підготовлено пакети документів до Міністерства освіти і науки України щодо передачі ще 3 закладів, направлено до Міністерства освіти і науки України на розгляд документи 7 закладів для отримання наказів на закріплення майна за закладами та дозволів на здійснення реєстраційних дій, здійснюються заходи щодо виготовлення документів на право власності 7 закладів, перебувають у процесі реорганізації 13 закладів, тимчасово неможливо оформити документи на право власності 4 закладів у зв’язку з проведенням Операції Об’єднаних сил.


Інші новини за темою