портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся зональний обласний семінар «Цифровізація філологічної освіти в Новій українській школі»

Опубліковано 15 квітня 2021 року, 16:35 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Зональний обласний семінар «Цифровізація філологічної освіти в Новій українській школі» проведено для вчителів-філологів. 

Методичні знахідки щодо актуального питання сучасної освітнього процесу, зокрема й в умовах пандемії COVID-19, представили 9 педагогів міста Маріуполя. Загалом до участі в заході долучилися понад 150 осіб. Організатори — відділ української мови та літератури Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Під час роботи презентовано узагальнений досвід маріупольських педагогів-словесників «Цифровізація філологічної освіти». Освітяни представили творчий підхід у системі підготовки до ЗНО: технологію візуалізації командної роботи на уроках української мови в 10 класі на основі онлайнової системи управління проєктами Trello; використання інноваційних технологій та інструментів онлайнової освіти; створення та застосування коміксів на уроках словесності. 

Окремо висвітлено питання формування та розвитку внутрішньої мотивації учнів через створення цифрового рекламного контенту на уроках української літератури. Розкрито можливості YouTube-каналу на уроках української мови та літератури. Наголошено на ролі цифрових кейс-технологій як засобі підвищення мотивації учнів.

Крім цього, продемонстровано досвід дистанційного навчання через курс онлайнових уроків на телебаченні, який освітяни Маріуполя почали одними з перших в Україні ще навесні 2020 року з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Переглянути відео семінару можна за посиланням. 


Інші новини за темою