портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Служба зайнятості: як допомагають працевлаштуватися переселенцям з Маріуполя

Опубліковано 01 серпня 2022 року, 10:40 , Донецький обласний центр зайнятості

Тисячі маріупольців за час війни знайшли прихисток у Запоріжжі, Івано-Франківську, Вінниці, Одесі, Дніпрі, Києві та інших містах України. Більша частина цих людей залишиться в місцях нового перебування на невизначений час. Всі вони потребують допомоги у вирішенні питань зайнятості та адаптації до нового ринку праці.

Прагнення підтримати та допомогти у працевлаштуванні маріупольцям сприяло утворенню міцних партнерських відносин між Маріупольським міським центром зайнятості та центрами «Я - Маріуполь», яких в Україні вже відкрито десять. Їх мережа буде розширюватися - планується відкриття ще чотирьох подібних центри. Майданчики «Я - Маріуполь» серед іншого здійснюють збір інформації щодо потреб маріупольців, формують бази шукачів роботи та їх запити на послуги. Для успішного виконання завдань у напрямку пошуку роботи активно долучились фахівці Маріупольського міського центру зайнятості, що володіють навиками ефективного рекрутинга. Вони аналізують потреби та наявні зовнішні і внутрішні ресурси, особисті обставини та бар’єри на шляху до працевлаштування, бачення ситуації та очікування шукача роботи. Супровід клієнта – це модель, де один етап послідовно змінює інший з метою подальшої розробки індивідуального плану, де суттю стає успішне працевлаштування.

Отримання інформації про потреби маріупольців в центрах «Я - Маріуполь» дозволяє фахівцям центру зайнятості встановити зв'язок з тисячами шукачів роботи та спільно, використовуючи SWOT-аналіз, визначити сильні та слабкі сторони, можливості та ризики, що можуть виникнути в процесі працевлаштування. 

Слід також наголосити, що у воєнний час важливим стає стабілізація економіки та збереження діяльності релокованого бізнесу. Співпраця центрів «Я - Маріуполь» та Маріупольського міського центру зайнятості дозволяє створювати кадровий резерв шукачів роботи в різних містах країни, що полегшує підбір персоналу релокованому бізнесу. Також це надає можливості інформування роботодавців про діючі програми підтримки бізнесу.

Очікується, що восени маріупольці, які наразі залишилися у місті, будуть масово виїжджати на підконтрольну територію України, аби не замерзнути взимку. Тому центр зайнятості напрацьовує дієві механізми та досвід взаємодії з клієнтами, щоб стати максимально ефективними та готовими надати всім маріупольцям підтримку.

За матеріалами Донецької обласної служби зайнятості


Інші новини за темою