портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Заступник голови Донецької ОДА ознайомилася з процесом навчання та корекційно-розвивальної роботи з учнями у Краматорській спеціальній школі № 18

Опубліковано 12 лютого 2021 року, 15:35 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Заступник  голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна відвідала Краматорську спеціальну школу № 18 Донецької обласної ради з метою ознайомлення з процесом навчання та корекційно-розвивальної роботи з учнями, що мають порушення слуху.   

На базі цієї школи використовується навчально-корекційне обладнання з програмним забезпеченням «Світ звуків» для колективних та індивідуальних занять з розвитку слухового сприймання та мовлення. Воно було встановлене у межах проєкту «Розвиток інклюзивної освіти у Донецькій області», що започаткований обласною державною адміністрацією за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Спеціальне програмне забезпечення для розвитку слуху та мовлення представляє собою три програмні модулі: «Світ звуків І», «Світ звуків ІІ», «Видима мова». Вправи цих модулів передбачають корекцію, поліпшення характеристик голосу та точності вимовляння окремих звуків, слів, фраз шляхом виконання серії завдань, що представлені у кольорових рухомих графічних зображеннях, доступних та цікавих для дітей.

Обладнання забезпечує педагогу можливість визначити та поліпшити стан слухового, мовленнєвого та загального розвитку дитини, рівень слухового сприймання та навичок розпізнавання, слухової диференціації звуків, як основи для формування сприймання мовлення. Пропонуючи заняття в ігровій формі, тренажер допомагає дітям розвивати їх здатність спостерігати, запам’ятовувати, розрізняти та визначати звуки під час цікавої пізнавальної діяльності.

Під час відвідування цієї школи Юлія Костюніна переглянула фрагменти уроку вчителя сурдопедагога та корекційно-розвиткових індивідуальних занять  вчителя-логопеда  і практичного психолога.

Краматорська спеціальна школа № 18 Донецької обласної ради – це заклад загальної середньої освіти, створений з метою реалізації права на освіту дітей з особливими освітніми потребами. У закладі навчаються 184 дитини зі складними порушеннями мовлення. 1 вересня 2020 року у закладі відкрився перший клас для 8 дітей з порушеннями слуху завдяки співпраці з обласним лікарем-сурдологом Олександром Мінаєвим. У закладі навчаються діти з північного регіону Донецької області: мм. Костянтинівка, Добропілля, Дружківка, Бахмут, Покровськ.  Навчально-корекційні заходи у закладі спрямовані на здобуття освіти відповідного рівня та корекцію порушень у дітей з особливими освітніми потребами.

Інші новини за темою