портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині за кошти субвенції будуть закуплені ноутбуки вчителям і засоби захисту для учасників ЗНО

Опубліковано 30 квітня 2021 року, 15:43 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Ноутбуки для педагогічних працівників для покращення якості дистанційного навчання у Донецькій області та засоби захисту для проведення безпечного ЗНО будуть централізовано закуплені за кошти субвенції з державного бюджету. 

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 квітня 2021 року № 403 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою короновірусом SARS-CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти» Донецькій області передбачено 40 819,4 тис. грн, у т.ч. на придбання:

-             ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використання технологій дистанційного навчання – 39 956,8  тис. грн;

-             засобів захисту, необхідних для організації протиепідемічних заходів під час проведення основної та додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання (далі - ЗНО) у 2021 році - 862,6 тис. грн.

Це дозволить забезпечити дезінфікуючими засобами учасників ЗНО, халатами та щитками педагогічних працівників, які беруть участь у ЗНО, а також підвищити якість дистанційної освіти учнів в умовах карантинних заходів.

Централізовані закупівлі будуть здійснені департаментом освіти і науки облдержадміністрації.

Придбання ноутбуків здійснюватиметься на умовах відповідного рівня співфінансування територіальними громадами.

Інші новини за темою