портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Реорганізація районів на Донеччині розпочнеться після місцевих виборів

Опубліковано 12 жовтня 2020 року, 15:30 , Департамент економіки облдержадміністрації

Реорганізація районів згідно змін адміністративно-територіального устрою у Донецькій області розпочнеться після місцевих виборів.

Верховна Ради України 17 липня 2020 року прийняла постанову № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів», якою на території Донецької області утворено 5 районів на території підконтрольній українській владі (Бахмутський, Волноваський, Краматорський, Маріупольський, Покровський) та 3 райони на території тимчасово непідконтрольній українській владі (Горлівський, Донецький, Кальміуський), а старі райони ліквідовані.

Реорганізація районів розпочнеться після місцевих виборів. Для цього Верховна Рада України має прийняти низку законів про розмежування повноважень між районами та громадами тощо. Очікується, що буде і перехідний період до середини 2021 року, щоб процес зміни адміністративно-територіального устрою був максимально непомітним для людей, а якість і доступність послуг, що надавалися на районному рівні, не знизилася.

Після місцевих виборів усі громади вийдуть з-під впливу району (районних органів влади). Район матиме свої повноваження і джерела наповнення бюджету, і вони ніяк не перетинатимуться з повноваженнями і ресурсами громад. Усі громади будуть рівними за статусом і матимуть прямі міжбюджетні відносини з державою. Основною функцією районів буде координація територіальних підрозділів органів виконавчої влади.

Міністерством розвитку громад та територій України спільно з Офісом підтримки реформи децентралізації при Мінрегіоні підготовлено відповіді на питання, які найчастіше цікавлять учасників реформи.

Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням https://decentralization.gov.ua/news/12864 .

Інші новини за темою