портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донеччина і Луганщина обмінялися досвідом роботи з нематеріальною культурною спадщиною

Опубліковано 30 березня 2021 року, 16:51 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Онлайновий семінар «Створення місцевих переліків елементів нематеріальної культурної спадщини»  було організовано і проведено Донецьким обласним навчально-методичним центром культури 30 березня. 

Співорганізаторами та основними спікерами заходу стали спеціалісти Луганського обласного центру народної творчості – директор Ірина Дячук і завідуюча відділом народної творчості Наталія Стрєльцова.

У заході взяли участь 95 представників закладів культури області. Колеги з Луганщини надали інформацію щодо обласного переліку елементів НКС Луганської області, розповіли про організацію пошуково-дослідницької роботи, основні аспекти і особливості створення місцевих переліків нематеріальної культурної спадщини громад. 

Тема інвентаризації нематеріальної культурної спадщини на місцях є актуальною для Донеччини, робота в цьому напрямку триває. А позитивний досвід представників Луганської області стане корисним в роботі з нематеріальною культурною спадщиною в громадах.

Слід зазначити, що семінар відбувся в межах реалізації Меморандуму про співпрацю між Львівською, Луганською, Івано-Франківською та Донецькою областями в рамках проєкту «Змінимо країну разом».


Інші новини за темою