портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Донецький обласний драмтеатр з «Різдвяною колядою» завітав до прифронтових міст та сіл Донеччини

Опубліковано 28 грудня 2020 року, 14:00 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) відроджує українські національні традиції: цього року театр вперше вітає мешканців області з прийдешнім Різдвом у новому форматі. 

З яскравим театральним дійством «Різдвяна коляда» театр напередодні свята проїхав прифронтовими містами та селами Донеччини.   

Перший показ відбувся 21 грудня в смт. Щербинівка, 22 грудня - у с. Гранітне та с. Чермалик, 23 грудня – у с. Верхньоторецьке та м. Авдіївка.

Головною метою проєкту є відродження українських національних традицій Донеччини. Отже, в основу дійства лягли автентичні обрядові колядки та щедрівки, зібрані в різних селищах області — в с. Семенівка неподалік Краматорська, с. Єгорівка Волноваського району, с. Іскра Великоновоселківського району і в с. Талаківці біля Маріуполя.

Автор сценарію і постановник – режисер театру, заслужена артистка України Людмила Колосович, прикрасила дійство художник Анна Апельт-Матвейчук, над пісенними номерами працювали керівник музичної частини Віра Лебединська, хормейстер Оксана Казакова і концертмейстер Марина Маркова.

Інші новини за темою