портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Голова Донецької ОДА та міністр освіти заклали перший камінь у фундамент першого в Україні недержавного гірничо-металургійного вишу

Опубліковано 16 липня 2021 року, 13:28

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко та міністр  освіти Сергій Шкарлет заклали перший камінь у фундамент нового, першого в Україні недержавного гірничо-металургійного закладу вищої освіти – університету «Метінвест-Політехніка».

Зараз на Донеччині працюють тільки два приватні заклади вищої освіти, але обидва вони є закладами гуманітарного спрямування. Тож “Метінвест-Політехніка” стане піонером приватної технічної освіти в нашому регіоні.

 «Попри те, що звідси всього 20 кілометрів до лінії фронту, місто стрімко розвивається. І створення цього університету в Маріуполі – гарний сигнал від крупного бізнесу. Це свідчить про віру в економічний успіх міста та Донеччини, любов до регіону та до України. Символічно, що старт новому вишу даємо напередодні Дня металурга і гірника, адже українська металургія потребує оновлення. А це стане можливим тільки за наявності освічених і перспективних молодих людей, здатних працювати на найвищому рівні. Переконаний, що саме таких фахівців і готуватиме “Метінвест-Політехніка”», - зазначив Павло Кириленко.  


Інші новини за темою