портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині триває доставка ноутбуків до шкіл за проєктом «Ноутбук кожному вчителю»

Опубліковано 09 грудня 2021 року, 10:49

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна під час робочої поїздки до Слов’янської міської територіальної громади вручила 23 ноутбуки вчителям Слов'янської ЗОШ № 15 та 16 ноутбуків Слов'янської ЗОШ № 5.  

За проєктом «Ноутбук кожному вчителю» Слов’янською міською територіальною громадою отримано 98 ноутбуків для вчителів 11 закладів загальної середньої освіти.

«Дистанційна освіта впевнено увійшла в наше життя і займає в ній визначне місце. Я дуже рада передати вам цей подарунок держави, щоб ви змогли й надалі впроваджувати знання і передавати  їх дітям. Першу частину ноутбуків ми передаємо у ЗОШ №15. Цей заклад показує стабільний результат і кожен рік дає 200-бальників. Тому я впевнена, що ці ноутбуки не будуть пилитися на полицях, а будуть використовуватися і для навчання дітей, і для навчання вчителів», - наголосила Юлія Костюніна. 

Також вона відзначила, що у цьому закладі реалізована ще одна державна субвенція «Спроможна школа для кращих результатів», вже відремонтовано кабінет фізики, найближчим часом буде встановлено необхідне обладнання. 

В цілому доставлено 964 ноутбуки для вчителів 110 закладів загальної середньої освіти 23 територіальних громад Краматорського, Бахмутського та Покровського районів, а також 3 закладів освіти обласної комунальної власності. 

Протягом тижня планується доставити ще 1 344 ноутбуків для вчителів 132 закладів загальної середньої освіти 20 територіальних громад Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів.

Окрім цього, триває процедура закупівлі додаткових 79 ноутбуків для новостворених опорних закладів освіти. Їх планується доставити у заклади до кінця поточного року.

Усього до кінця року за рахунок коштів державної субвенції на умовах співфінансування територіальними громадами буде закуплено та доставлено 2387 ноутбуків для 244 закладів загальної середньої освіти 43 територіальних громад на загальну суму 41,7 млн. грн.

Нагадаємо, за національним проєктом «Ноутбук кожному вчителю» Міністерства цифрової трансформації та Міністерства освіти і науки України за рахунок коштів державної субвенції на умовах співфінансування проведено закупівлю ноутбуків для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій.

Інші новини за темою