портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині заклади вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти запровадять дистанційне навчання з 15 жовтня

Опубліковано 13 жовтня 2020 року, 17:46 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Тридцять сім закладів професійної (професійно-технічної) освіти, 35 закладів фахової передвищої освіти та 11 закладів вищої освіти у Донецькій області  запровадять дистанційне навчання з 15 жовтня.  Про це йшлося на селекторній нараді з актуальних питань організації освітнього процесу в закладах освіти області в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19, яку провів Департамент  освіти і науки Донецької облдержадміністрації. 

Директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева ознайомила керівників органів управління освітою, закладів освіти з листами Міністерства освіти і науки України, якими рекомендовано вжити організаційні заходи із протидії розповсюдження COVID-19, а саме: для закладів загальної середньої освіти – провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року, для закладів вищої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) – запровадити дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада цього року.

З 15 жовтня продовжать здобувати освіту за дистанційною формою 9,3 тис. учнів у 37 закладах професійної (професійно-технічної) освіти; 11,0 тис. студентів у 35 закладах фахової передвищої освіти; 8,2 тис. студентів в 11 закладах вищої освіти. Два заклади вищої освіти (1,6 тис. студентів) працюватимуть в очно-дистанційному режимі.

 Розпочнуться осінні канікули з 15 жовтня у 268 школах для 104,8 тис. учнів (мм. Краматорськ, Маріуполь, Мирноград, Покровськ, Селидове, Торецьк, Волноваський, Мар’їнський, Нікольський, олександрівський раайони, Андріївська, Вугледарська, Лиманська, Олександрівська ОТГ), з 19 жовтня - у 140 закладах загальної середньої освіти для 33,5 тис. учнів (мм. Добропілля, Дружківка, Костянтинівка, Новогородівка, Великоновосілківський, Добропільський, Мангушський, Покровський, Слов’янський райони, Іллінівська, Соледарська, Черкаська, Сіверська, Званівська ОТГ).

Організовано навчання за дистанційною формою  з 15, 19 жовтня до початку запланованих канікул у 90 школах для 33,5 тис. учнів (мм. Авдіївка Костянтинівка, Слов’янськ, Бахмутський, Костянтинівський, Ясинуватський райони, Бахмутська, Миколаївська, Званівська, Шахівська ОТГ).

Пріоритетом організації функціонування закладів дошкільної та позашкільної освіти залишається неухильне дотримання правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та усунення масових скупчень.

Станом на 13 жовтня в області вжиті невідкладні заходи, спрямовані на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками освітнього процесу.

Інші новини за темою