портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Переселенці зі Слов’янська допомогли працевлаштуватися у Києві

Опубліковано 21 липня 2022 року, 12:12

Багатьом із нас неодноразово доводилося шукати роботу. Процес цей не швидкий та не приємний, а під час воєнних дій – мінімум удвічі. Саме для того, щоб полегшити шукачам їхнє завдання, фахівці Слов’янського міського центру зайнятості пропонують свої послуги навіть дистанційно.

Безробітна Олена звернулась за сприянням в працевлаштуванні в грудні минулого року. Маючи освіту і доволі солідний досвід роботи інженером в галузі машинобудування, спочатку сподівалась знайти ідентичні вакансії. Але з часом зрозуміла, що таких варіантів не так багато, а ті, що є, – зі специфічними вимогами. Тоді кар’єрний радник почав інформувати Олену про більш різнопланові пропозиції, в тому числі й такі, що не потребують спеціальної освіти або підготовки. І ось непередбачено в активний пошук роботи жінки втрутились події, через які їй довелось тимчасово змінити місце проживання зі Слов’янська на Київ.

- Шукати роботу в чужому місті набагато складніше, ніж в рідному. Мало того, що знайомих можна на пальцях перелічити, ще зовсім непросто зберігати мотивацію, коли ти надсилаєш резюме умовно на десять вакансій на день, а відгуків отримуєш мало й ті – негативні, – згадує Олена.

Та спеціалісти центру зайнятості, з якими жінка залишалась постійно на зв’язку і які були в курсі відносно цих проблем, не дали їй шансів «зійти з пошуково-робочої дистанції». В червні від кар’єрного радника Олена отримала контакти відділу кадрів Київського електровагоноремонтного заводу, де з’явилась вакансія комірника, зв`язалася з ним і отримала запрошення на співбесіду. Підготуватись до успішного інтерв’ю з роботодавцем жінці допомогли консультації фахівців Слов’янського центру зайнятості та профорієнтаційні онлайн ресурси ДСЗ.

- На особистій зустрічі з менеджером з персоналу ми все обговорили, а вже через пару днів мені передзвонили і повідомили, що обрали саме мою кандидатуру. Тепер, дякуючи працівникам служби зайнятості, я маю офіційну роботу і переконаність в тому, що завжди потрібно йти до кінця й не здаватися, – підсумовує Олена.

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» worknowdcz - https://bit.ly/38Z2E6I.

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/2UnnJwh.

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT.

За матеріалами Донецької обласної служби занятості

Інші новини за темою