портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Тренери Донецького та Луганського обласних STEM-центрів переймають передовий досвід вчителів та викладачів Києва

Опубліковано 26 листопада 2021 року, 12:20 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Інформаційно-освітній захід для тренерів Донецького та Луганського обласних STEM-центрів «Інновації STEM-освіти» тривав за підтримки БО «Фонд освітніх ініціатив» та Програми розвитку ООН в Україні з 22 по 26 листопада.  

Програмою передбачено ознайомлення з передовим досвідом упровадження STEM-технологій провідними вчителями та викладачами закладів освіти м. Києва.

Делегація Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відвідала сучасний центр інноваційних технологій UNIT.City. За програмою відбувся Воркшоп у FabLab Fabricator, де учасники мали можливість вивчити досвід упровадження концепції лабораторій швидкого прототипування та створення виробничого кластера на базі адитивного обладнання.

Презентація інноваційних напрямів роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» завершилася активним обговоренням напрямів співпраці закладів вищої освіти із закладами загальної середньої, професійної та передвищої освіти у сфері розбудови STEM-лабораторій, упровадження STEM-технологій у навчання та профорієнтаційну роботу.

Другий день заходів було присвячено ознайомленню з досвідом упровадження освітніх інновацій відповідно до концепції STEM-освіти в закладах освіти міста Києва. Зокрема, учасники відвідали Український гуманітарний ліцей Київського національного університету імені Тараса Шевченка, НВК №141,  НВК «Домінанта». 

Програмою заходів третього дня передбачено відвідування Музею науки МАН України, зустріч із International Innovative School та ЗОШ №36 ім. С.П. Корольова.

Інші новини за темою