портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вихованці закладів позашкільної освіти Донеччини долучилися до заходів з нагоди Дня української писемності та мови

Опубліковано 10 листопада 2021 року, 11:20 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Низка заходів під загальним гаслом «До рідного слова торкаюсь душею…» пройшла протягом тижня для вихованців закладів позашкільної освіти Донецької області до Дня української писемності та мови.   

Організатором виступив Донецький обласний палац дитячої та юнацької творчості.

Для гуртківців проведено тематичні заходи: історичний круїз «Мовне намисто», виховна година «Перлина душі – твоя мова і слово!», година спілкування «Рідна мова – калинова!», виховний захід «Діамант дорогий на дорозі лежав…», під час яких  вихованці висловили своє ставлення до рідної мови, рідного слова, розвивали навички виразного читання, спілкування, розширили знання про засоби виразності української мови, підготували відеолистівки,  відеопривітання.

Крім цього, проведено обласну онлайнову акцію  «Обирай українську!», до якої долучилися понад 200 учасників з Краматорська, Мирнограда, Слов’янська, Покровська, Новогродівки, Добропілля, Гродівки, Світлодарська, Дружківки, Костянтинівки, Білозерська. На сторінці «Позашкілля Донеччини» у соціальній мережі  Facebool діти разом з керівниками розмістили світлини, де пропагують вивчення української мови у своєму місті чи селі (вірші, цитати з творів відомих українських митців). 

Колектив Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості у День української писемності та мови долучився до загальнонаціональної акції – Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності – 2021, який транслювався в прямому ефірі на Суспільному.

Інші новини за темою