портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звіт про виконання в 2017 році обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017-2020 роки

Опубліковано 02 лютого 2018 року, 15:57

Розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 12 червня 2017 року № 639 «Про затвердження обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017 - 2020 роки» затверджено обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2017 - 2020 роки (далі — Програма).

Виконання Програми здійснюються у межах реальних фінансових можливостей обласного бюджету та бюджетів міст, районів, об’єднаних територіальних громад, інших джерел на відповідний рік, з урахуванням економічної ефективності видатків місцевих бюджетів.

Наказом департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації від 29.08.2017 № 56 «Про Порядок проведення обласного конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» зареєстровано в Головному територіальному  управлінні юстиції у Донецькій області від 22.09.2017 №163/2370 Порядок проведення обласного конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка.

Сьогодні потреби в соціальних послугах постійно збільшуються, а потенціал громадського і приватного секторів щодо їх надання використовується недостатньо.

Практика свідчить, що соціальне замовлення, яке базується на поступовому делегуванні від органів державної влади повноважень та ресурсів до інститутів громадянського суспільства і підприємницького сектору, частини соціальних та інших функцій є ефективним інструментом регулювання діяльності у сфері надання соціальних послуг. Саме тому Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації розроблено методичні рекомендації щодо організації соціального замовлення соціальних послуг.

Розпорядженням голови облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 14.09.2017 № 1081/5-17 затверджено персональний склад громадської ради при облдержадміністрації. З 94 представників громадянського суспільства, які подали заявки, 35 увійшли до нового складу громадської ради.

Ще одним напрямком Програми є створення сприятливих умов для формування та інституційного розвитку організацій громадянського суспільства. Так, спільно з ПРООН було проведено низку навчальних тренінгів, навчальних візитів та стаді-тури. Зазначені заходи було проведено за рахунок міжнародних донорів.

15 листопада за сприяння облдержадміністрації було проведено Форум «Роль місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в процесі децентралізації». У заході взяли участь представники інститутів громадянського суспільства з 5 областей України, Польщі, Болгарії. У рамках проведення Форуму «Роль місцевого самоврядування та інститутів громадянського суспільства в процесі децентралізації» було проведено форум «Забезпечення стандартів свободи слова та доступу до публічної інформації в Донецькій області».

Згідно плану заходів обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства було  проведено низку заходів (додається).


Додаткові матеріали:

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Інші новини за темою

Усі новини