портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

До Всесвітнього дня вишиванки відбувся телеміст між Донецькою та Львівською областями

Опубліковано 20 травня 2021 року, 18:41 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Коледжі Маріуполя та Львова у 15-ту річницю Всесвітнього дня вишиванки  традиційно провели спільну акцію  в межах проєкту «Схід і Захід разом»,  що впроваджується за підтримки МОН України з 2018 року. 

Святковий телеміст «Вишиванка – генетичний код нації. Регіональні особливості вишивки» об'єднав Краматорськ, Маріуполь, Київ і Львів. У заході взяли участь Маріупольський коледж Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, Маріупольський будівельний коледж, Технологічний фаховий коледж Національного лісотехнічного університету України Львівський фаховий коледж харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій, Львівський автодорожній фаховий коледж Національного університету «Львівська політехніка». Почесними гостями свята стали заступник міністра з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, начальник головного управління вищої освіти і освіти дорослих Світлана Кретович, представники Донецької та Львівської облдержадміністрацій.

До події долучилися народний клуб «Студія любителів вишиванки «Рушничок» (м. Маріуполь), та  працівники народного музею хліба Покрови Пресвятої Богородиці ВСП «Львівський автодорожній фаховий коледж НУ «Львівська політехніка» (м. Львів), які розповіли про регіональні особливості вишивки Східної та Західної України.

Наприкінці заходу студенти Львову та Маріуполя вийшли в ефір із символічних локацій своїх міст. Лірична поезія «Сорочка-оберіг» автора Лесі Вознюк пролунала одночасно на сході і заході країни, подолавши відстань у 1263 км.

Інші новини за темою