портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Перший дзвоник: в День знань на Донеччині провели загальнообласну урочисту лінійку

Опубліковано 01 вересня 2022 року, 11:41

З нагоди Дня знань для учнів та вчителів Донеччини відбулось свято першого дзвоника в онлайновому форматі. У заході взяли участь діти й батьки, педагогічні колективи шкіл, представники відділів і управлінь освіти громад, центрів професійного розвитку педагогічних працівників. 

 - Для мене 1 вересня – це перш за все спогади. Спогади про теплі сонячні осінні дні, коли всі з квітами, новими зошитами та щоденниками поспішають до школи, коли в очах кожної дитини горить вогник мрій та сподівань. І це є незмінним з плином часу. І ці спогади не може зруйнувати навіть війна. Вітаю всіх учнів Донеччини з початком нового навчального року. Зростайте гідними людьми нашої держави. Донеччина – це край, де сходить сонце України. І кожен з вас це промінь цього сонця, промінь надії та сподівань. Сподівань на краще та світле майбутнє, яке обов’язково буде у вашому житті. Тож будьте сумлінними у навчанні, - звернулась до присутніх заступниця голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. 

Також зі словами вітання вона звернулась і до вчителів Донеччини, зазначаючи, що кожен освітянин плекає майбутнє нашої країни, гартує його, робить усе, аби наше  молоде покоління досягло ще більших висот у щасливому майбутньому. 

Участь у заході також взяла радниця голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, директорка департаменту освіти і науки Донецької ОДА Тетяна Сідашева. Учнівство Донеччини вітали воїни Сил спеціальних операції Збройних сил України, директор Краматорської ЗОШ №11, який нині – старший лейтенант, начальник відділу по роботі з персоналом Сил спеціальних операцій Олександр Кабихно, а також очільник Донецького обласного еколого-натуралістичного центру, а сьогодні військовий медик Олександр Паращенко. 

- З початком повномасштабного вторгнення рашистів в нашу країну, я як громадянин, як батько пішов до лав ЗСУ. Ми робимо все для нашої перемоги! І маємо надію, що ви, навчаючись, зробите все для того, щоб наша країна процвітала. Щоб вона була величною, сильною, могутньою, незалежною! Слава Україні! Гарного вам навчання в новому році! - звернувся до учнів та освітян Олександр. 

Під час заходу вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії – з них 105 учнів мали б сьогодні приєднатись до нового навчального року.

Інші новини за темою