портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Семінар з представниками об’єднаних територіальних громад

Опубліковано 06 вересня 2019 року, 08:52 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

4 вересня 2019 року на базі медіа-центру РТРК «Регіон-Донбас» відбувся семінар, організатором якого виступив департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації з метою надання методичної та практичної допомоги об’єднаним територіальним громадам у вирішенні земельних питань.

Під час заходу землевпорядники Бахмутської міської, Олександрівської селищної та Іллінівської сільської рад дізналися про способи впорядкування земельного банку та шляхи використання землеустрою як механізму управління ресурсами громади та візуалізації наборів даних, що підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних.

Представники департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Донецької облдержадміністрації Ліса В.О. та Сушко О.М. ознайомили присутніх з темами: "Порядок проведення земельних торгів" та "Ефективне використання земель сільськогосподарського призначення, формування структури посівних площ сільськогосподарських культур під урожай 2020 року та налагодження взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, власників та користувачів земельних ділянок".

Заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Донецькій області Штагер Д.О. розповів про деякі аспекти управління землями за межами населеного пункту, надання в оренду земельних ділянок під польовими дорогами та полезахисними лісосмугами, а також про законодавчі нюанси укладання договорів оренди землі у разі зміни власників за різних причин.

Наприкінці зустрічі доповідачі відповіли на питання присутніх та надали рекомендації, спрямовані на врегулювання земельних відносин та раціональної організації обліку для використання ресурсів території.

Інші новини за темою