портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Для дітей Донеччини влаштували «Свято казкових пригод»

Опубліковано 16 грудня 2020 року, 15:50

Низка вистав «Свято казкових пригод» пройде для дітей Донецької області протягом грудня з дотриманням усіх карантинних вимог.

Наразі частина приміщень управління культури і туризму Донецької ОДА перетворились на казкові локації та фотозони, де діти спілкуються з улюбленими казковими героями, виконують квести, беруть участь у конкурсах, отримують подарунки.

«Ми довго працювали над форматом дитячого свята, який би можна було втілити в умовах карантину. Раніше ми проводили великі свята, на яких збирались сотні дітей. Зараз управління культури і туризму проводить вистави для дітей з дотриманням усіх карантинних норм. Сформовані групи до 20 учасників з урахуванням акторів, визначений час таким чином, аби зменшити кількість контактів. Спочатку ми планували провести 25 вистав, зараз їх кількість збільшилась до 29», - розповідає заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

Вона наголосила, що для проведення вистав з обласного бюджету виділено 350 тисяч гривень, підготовка декорацій та репетиції тривали понад два місяці.

«Для нас було важливо, аби навіть в умовах пандемії діти області отримали справжнє свято. Тут діти можуть не тільки погратись, а й поспілкуватись зі Святим Миколаєм, отримати від нього подарунки. Ми даруємо дітям фрукти та невеличкі магнітики з їх фото для того, щоб свято запам’яталось надовго», - додала заступниця очільника області.

Участь дітей у виставах безкоштовна. Сьогодні виставу проводили для дітей учасників АТО/ООС, до інших груп входили діти-сироти, діти з інвалідністю, діти, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, діти, що мешкають у Донецькій області.

Інші новини за темою