портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорському художньому музеї відкрилась виставка унікальних ікон

Опубліковано 26 липня 2018 року, 16:43

Сьогодні, 26 липня, в Краматорському художньому музеї розпочала свою роботу виставка декоративно-прикладного мистецтва, зокрема ікон, писанок та міні-копій церковних храмів. Участь у заході взяли заступник начальника-начальник відділу з питань туризму, курортів та охорони культурної спадщини управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна, директор Краматорського художнього музею Олена Орлова, протоієрей о. Ігор Ананьєв - помічник благочинного Краматорського округу Української Православної Церкви - Київського Патріархату та мешканці міста.

Захід був присвячений 1030-й річниці хрещення Київської Русі-України. Представлені експонати знаходяться вперше в Краматорську. Вони виконані в різних техніках – вишивки бісером, декупажу, виробів з дерева та безліч інших витворів.

З відкриттям виставки привітала присутніх заступник начальника-начальник відділу з питань туризму, курортів та охорони культурної спадщини управління культури та туризму Донецької облдержадміністрації Аліна Певна. Вона розповіла про важливість цього заходу для краматорчан та відзначила талановитість майстрів та майстринь, які створювали святі образи.

«Щоб зробити такі шедеври, необхідно довго відточувати свій талант, аби показати всю витонченість та надати картинам особливої святості. Вони створені з превеликого різноманіття матеріалів – бісеру, перлин, ниток. Руки авторів благословив сам Господь, щоб вони змогли відтворити образи Христа, Богоматері, лики святих та чудесні храми. Унікальність в тому, що виставка назбирала так багато експонатів, особливо ікон, деякі з яких самі по собі є унікальним та дивовижним витвором мистецтва», – зауважила Аліна Певна.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації


Інші новини за темою