портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У обласних закладах культури відбулась низка заходів до різдвяно-новорічних свят

Опубліковано 30 грудня 2020 року, 13:27 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Низка святкових заходів пройшла у закладах культури Донецької області напередодні Нового року та Різдва. 

Центром кіномистецтва та культури за підтримки Донецької облдержадміністрації з 14 по 18 грудня 2020 року в межах культурно-мистецького проєкту "Час зимових історій" у м. Краматорськ було організовано та проведено низку вистав, які відвідали понад 500 дітей з усієї області. Усі дітлахи отримали подарунки. Участь у виставах безкоштовна. Виставу проводили в тому числі для дітей учасників АТО/ООС, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю, дітей, які виховуються у дитячих будинках сімейного типу, дітей, що мешкають у Донецькій області. Для проведення вистав з обласного бюджету виділено 350 тисяч гривень.

Донецька обласна бібліотека для дітей розпочала низку новорічних свят з дивовижного заходу – свята «Бібліо-магія «Новорічні дива». Це свято було організоване для дітей, які потребують особливої турботи та уваги – дітей з родин, які опинились у складних життєвих обставинах та дітей з інвалідністю. Дітлахи із задоволенням взяли участь у музично-казковому інтерактивному шоу з використанням пісочної анімації «Зима чарівниця – володарка свята» та 3D-шоу «Зіркова феєрія», у захоплюючих майстер-класах «Різдвяна зірка» і «Сніжинки-балеринки» та стали акторами лялькової вистави «Різдвяна казка». Наприкінці свята на учасників чекала музична вечірка «Всі чекають дива» та чудові подарунки.

Новорічний вогник «Зимова круговерть» продовжив низку веселих, зимових, новорічно-різдвяних розваг у Донецькій обласній бібліотеці для дітей. Маленькі друзі бібліотеки з захопленням спостерігали за діями підступних Малефісенти та Червоної королеви, які викрали загубленого листа, заважали ляльковим героям: зайчику Косі та песику Гавчику долати зимові перешкоди в сніжному лісі та дістатися до Святого Миколая.

19 грудня Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) вже традиційно привітав маленьких глядачів з Днем Святого Миколая!

Святкову виставу «ІДЕ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ» створила у 2018 році автор сценарію та режисер Євдокія Тіхонова, оформила художниця Олена Мурашкіна, а танцювальні номери поставив балетмейстер Анатолій Птушкін. Красиву динамічну виставу із задоволенням дивились малеча та їх батьки. У цьому році театр запросив відвідати казку дітей пільгових категорій: малят з Маріупольської територіальної первинної організації Українського товариства сліпих, Парафіяльного Благодійного фонду «Карітас Маріуполь» та Дитячого центру Благодійної організації «Християнський фонд “Надія”».

А до «Майстерні Святого Миколая», що в музеї Народної архітектури, побуту та дитячої творчості, на святкове дійство «Різдвяний передзвін»  завітали  вихованці ресурсно-інклюзивного центру Черкаської ОТГ. На заході діти грали на музичних інструментах, приймали участь у конкурсах та розвагах, читали вірші, співали пісні Миколаю і отримували від нього подарунки.  Дітлахи отримали прекрасний настрій та на згадку власноруч виготовили ляльку-мотанку "Янголя".

18 та 22 грудня у Донецькому обласному краєзнавчому музеї відбулись майстер-класи з нагоди святкування Дня Святого Миколая. Групи складалися з 5 дітей. 18 грудня діти разом з батьками виготовляли іграшку-ялинку – символ, без якого неможливо уявити свято Нового року. Маленькі відвідувачі прикрашали новорічну іграшку різноманітним декором. 22 грудня гості з задоволенням виготовляли новорічні свічки та декорували їх.

З 18 грудня в Донецькому обласному краєзнавчому музеї працює виставка прикрас «Різдво Христове: Погляд крізь століття», присвячена новорічним та різдвяним святам. Виставка створена на основі приватних колекцій мешканців міста Краматорська.

По 23 грудня в режимі онлайн завершився творчий проєкт «#АrtМагнітДонеччини: Святогір`я», організатором якого є КЗ «Адміністрація Державного історико-архітектурного заповідника у м. Святогірську» та управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації. Переможці  отримали футболку з принтом свого малюнку. Всіх учасників привітали подарунками.

Інші новини за темою