портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Виставка «Схід - Захід разом» крокує Донеччиною

Опубліковано 04 червня 2021 року, 16:19 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Виставка «Схід - Захід разом» продовжує проєкт єднання в рамках меморандуму про співпрацю з реалізації програми «Змінимо країну разом» між Львівською, Івано-Франківською, Луганською, Донецькою областями.

Виставка розпочала свою роботу в Центрі сучасного мистецтва і культури ім. А.І. Куїнджі в м. Маріуполь 4 червня 2021 р. о 14.00.

Експозиція включає близько 50 творчих робіт як досвідчених, так і молодих українських художників, митців Івано-Франківщини, Львівщини та Донеччини.

Картини виконані у різні періоди та охоплюють широку жанрову та стильову палітру.

Із творчим візитом до Донеччини завітала делегація з Івано-Франківщини у складі представників управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації, музею мистецтв Прикарпаття, навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, філармонії, керівника та солістів ансамблю «Бревіс» Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк.

Проведення спільних заходів мають на меті поширення позитивного досвіду міжрегіональної співпраці та формування дружніх відносин між чотирма областями.

Згодом виставка буде експонуватися в інших містах Донецької області.

Також делегація з Івано-Франківщини відвідала головну Донецьку дитячу книгозбірню. Під час візиту начальник управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації Володимир Федорак зазначив, що лише книга здатна виховати людину, яка вміє мріяти, мислити та досягати успіху. Він передав до фонду бібліотеки зібрання творів Василя Стефаника у 3-х томах, яке було видано в межах обласної програми «Відзначення в області 150-річчя від дня народження Василя Стефаника у 2021 році». Представник делегації Василь Романець, директор Музею мистецтв Прикарпаття, передав бібліотеці альбом з унікальними репродукціями художніх творів Параски Хоми, альбом з найкращими зразками колекції закордонного, українського декоративно-ужиткового мистецтва Музею мистецтв Прикарпаття, а також гастрономічний путівник «Автентичні смаки Івано-Франківщини». 

Інші новини за темою